Для корів транзитної групи важливо забезпечити коректний раціон із необхідними мікроелементами на додачу до максимально комфортних умов утримання. В комплексі це позитивно вплине на стан ратиць, пише журнал The Ukrainian Farmer.
Поширено міф, що потреба корів у мікроелементах знижується із завершенням лактації. Утробний розвиток теляти пов’язаний зі значними змінами в організмі матері, зокрема такими, що впливають на вим’я. І всі процеси відбуваються за участю мікроелементів.
Якщо для формування кісток і шкірного покриву потрібні головним чином білки та макроелементи, то структурну цілісність забезпечують мікроелементи.
Результати досліджень показують, що правильне джерело і вивірене дозування мікроелементів у раціоні корів транзитної групи знижують рівень захворюваності у цей період, а також поліпшують вироблення молока та здоров’я ратиць у перші 10 тижнів лактації.
Уведення необхідної кількості мікроелементів у раціон зміцнює імунітет тварин. Сильний імунітет потребує менших енергетичних витрат для захисту організму. Як результат, більше глюкози доступно для підвищення надоїв, посилення репродуктивної функції та підтримання здоров’я ратиць.
Як повідомлялося, пробіотичні дріжджі підвищують молочну продуктивність корів.