В Україні дуже непогані перспективи розвитку тваринництва.
Про це під час онлайн-конференції «AgroVision 2025: тренди та інновації сезону» повідомила експертка в галузі АПК, президентка Української Агропродовольчої платформи Ольга Трофімцева.
На її думку, невеликі локальні ферми можуть займатись козівництвом, вівчарством, виробляти крафтові сири й поєднувати тваринницький напрямок з зеленим туризмом.
«Зрозуміло, що таким господарствам нереально виходити на експорт й вони не зможуть постачати молоко чи м’ясо для великих переробних компаній», – зауважила Ольга Трофімцева.
За її словами, комерційним тваринництвом займаються середні та великі господарства, які все більше приділяють увагу благополуччю та здоров’ю тварин.
«Попит на м’ясо і молочні продукти є високим, тож тваринництво залишатиметься важливою галуззю АПК», – додала Ольга Трофімцева.
Нагадаємо, названо одну з можливих причин відходу ЄС від Green Deal.