У передвеликодній тиждень середня ціна на живець свиней забійних кондицій зросла на 5,5%, як порівняти з попереднім тижнем, ‒ до 89,2 грн/кг.
Про це повідомили в асоціації «Свинарі України».
Жвава заготівля свинини напередодні Великодня на тлі ослабленої пропозиції кондиційного промислового живця свиней сприяла подальшому зростаннню котирувань. Більшість товарних партій цього тижня закуповували по 89-92 грн/кг. Епізодично траплялися дещо нижчі ціни.
М’ясопереробники неоднозначні в оцінюванні динаміки торгівлі перед святковими вихідними. Частина з них констатує, що обсяги продажів менші, ніж напередодні Великодня у попередні роки. Інші, навпаки, підкреслюють пожвавлення попиту і вважають, що зменшення обсягів торгівлі відповідає скороченню ємності ринку та внутрішнього виробництва.
Зважаючи на це, а також на початок пікніково-шашличного сезону, м’ясопереробники здебільшого очікують або короткотривалої консолідації цін у межах 90-93 грн/кг, або подальшого здороження у відповідь на сезонну зміну споживчої активності за обмеженої пропозиції кондиційної свинини.
Як повідомлялося, у березні головним драйвером зростання світових цін на м’ясо стала свинина.