Третій тиждень поспіль середньозважена ринкова ціна на свинину живою масою залишається практично на одному рівні ‒ 93,6 грн/кг.
Про це повідомили в асоціації «Свинарі України».
Торги минулої п’ятниці завершилися зниженням максимальних закупівельних цін на живець свиней. Зокрема, подекуди у східних і центральних регіонах котирування послабилися на 0,5-2 грн/кг. У результаті коридор цін звузився до 3 грн/кг і склав 93-96 грн/кг.
На відміну від цін на свинину живою масою, тиск на ціни охолоджених свинячих півтуш посилився через відчутнішу конкурентну боротьбу за покупця. Так, представники м’ясопереробки останніми тижнями більш одностайні в оцінках торговельної активності: констатують мляву реалізацію, перехідні залишки, менші обсяги заготівлі. Це, на думку деяких гравців ринку, може стати передумовою для зниження закупівельних цін на свиней забійних кондицій.
При цьому відгуки щодо пропозиції дещо різняться, тож низка переробників вважає, що ціни можуть стабілізуватися й консолідуватися надалі в межах вужчого цінового діапазону.
Крім того, частина з них очікує на пожвавлення торгівлі за покращення погодних умов, а відносна стабільність цін сприятиме більш планомірним продажам.
Як повідомлялося, у квітні світові ціни на свинину підвищилися найбільше з усіх видів м’яса.