Найближчим часом ринок харчового яйця в Україні має скоротитися десь на 200 млн штук яєць на місяць. Поки що виробництво зростає внаслідок рознесення молодої птиці в господарствах.
Про це в інтерв’ю журналу «Наше птахівництво» розповів начальник відділу продажів ТОВ «Інкуба» Євген Хайлов.
«Скорочення виробництва потрібно для стабілізації ціни на харчове яйце, щоб працювати з прибутком, ‒ пояснив він. ‒ Відповідно це може статися за скорочення несучок до 2 млн голів, що вже поступово відбувається шляхом так званого скидання старої птиці та перенесення посадок ремонтного молодняку на пізніші терміни».
На думку Євгена Хайлова, орієнтовний термін стабілізації ринку яйця ‒ січень 2025 року.
Як повідомлялося, у жовтні яйця подорожчали на 18,4%.