Диспепсію в телят діагностують на підставі умов утримання й годівлі телят і лактуючих корів, чиє молоко використовується для випоювання; клінічних симптомів; результатів розтину трупів, а також бактеріологічного й вірусологічного досліджень; віку хворих (диспепсія виникає тільки в неонатальний період).
Про це пише журнал The Ukrainian Farmer.
Також необхідно диференціювати диспепсію від низки хвороб:
‒ колібактеріозу, під час якого, на відміну від диспепсії, виражений сепсис;
‒ вірусних гастроентеритів ‒ за допомогою лабораторних досліджень;
‒ сальмонельозу, за якого спостерігаються сепсис і сальмонельозні вузлики в печінці.
Як повідомлялося, телята-гіпотрофіки схильні до диспепсії.