Кулінарний хаб відкрився у Васильківському професійному коледжі. Йдеться про сучасний освітній простір, який об’єднує молодь, доросле населення, бізнес та громаду задля розвитку культури харчування, професійної освіти й місцевої економіки
Про це повідомляє інформаційний портал “Легендарний Київ” із покликанням на пресслужбу Київської ОДА.
В урочистому відкритті взяли участь генеральна директорка директорату професійної освіти Міністерства освіти і науки України Ірина Шумік, заступниця голови Київської обласної державної адміністрації Жанна Осипенко, заступниця голови Київської обласної ради Тетяна Семенова, Васильківський міський голова Наталія Баласинович, генеральна менеджерка DECIDE Валентина Полторак, представники бізнесу.
У 2024 році ліцей став одним із переможців конкурсного відбору Швейцарсько-українського проєкту DECIDE – “Децентралізація для розвитку демократичної освіти» у напрямі «Підтримка реформи професійної освіти в Україні”. Упродовж 2025 року у закладі створено сучасний Кулінарний хаб за співфінансування з боку Київської ОДА та проєкту DECIDE.
Кулінарний хаб є частиною реформи професійної освіти та шкільного харчування. Він стане прикладом для створення подібних осередків у інших регіонах.
Діяльність Кулінарного хабу спрямована на підготовку “агентів змін” у сфері громадського харчування. Цей інноваційний простір стане платформою для розвитку фахових компетентностей учнів, підвищення кваліфікації педагогів та проведення профорієнтаційних заходів для молоді регіону.
Кулінарний хаб також сприятиме розвитку підприємництва (кейтеринг, кулінарні вироби, майстер-класи для дітей і дорослих).
Нагадаємо, керівники посольств і консульств відвідали фабрику-кухню “ГотуЇмо”, що у Бучі. Фабрика працює за сучасною технологією Cook&Chill: страви готуються централізовано, охолоджуються, транспортуються у термобоксах і проходять регенерацію безпосередньо у школах. Такий підхід гарантує високу якість, безпечність і логістичну ефективність.